Review Management Drives

“Binnen een half uur had ik mijn profiel al in de mailbox”

Afgelopen week heb ik de Management Drive vragenlijst ingevuld. Ik was benieuwd naar het antwoord op verschillende vragen: Wat zijn mijn drijfveren? Hoe handel ik onder druk? Waar ben ik “allergisch” voor? Binnen een half uur had ik mijn profiel al in de mailbox.

De app
Ik heb gelijk de app gedownload. In deze app wordt je profiel geladen en vind je meer informatie over de methode, ontvang je tips en kom je alles te weten over jouw eigen drijfveren. Ook staat er in de app een samenvatting weergegeven, deze samenvatting was voor mij heel herkenbaar.

Mijn drijfveren
Paars is de kleur die mij het meeste drijft. De paarse drijfveer stelt zich dienstbaar op aan zijn team, wil geborgenheid en beslotenheid creëren en heeft gevoel voor de ongeschreven regels. Een mooie kleur al zeg ik het zelf. En best gek eigenlijk, dat logica en verwerping op bepaalde punten erg op elkaar kunnen lijken. Wat ik leuk vind aan mijn profiel, is dat ik eigenlijk alle kleuren vertegenwoordig.

Tradities?
Erg verrassend vond ik, dat ik tradities hoog in het vaandel heb staan. Dit zette me aan het denken. Heeft het te maken de zwarte pieten discussie? Of het vieren van Valentijn? Of misschien met de Amerikaanse tradities die naar Nederland zijn overgevlogen? Het gesprek met Elies maakte een heleboel helder. Paars is de drijfveer die de verbinding zoekt tussen de mens en zijn onvervreemdbare wortels: familie, traditie en geboortegrond. Degenen die mij kennen, weten dat ik een geboren en getogen Bildtker ben. Iets wat ik met me mee draag. Grappig dat dit ook uit de test naar voren kwam.

De energiebalans
Binnen de energiebalans was er een kleur duidelijk aanwezig. Ik was erg nieuwsgierig waar deze vandaan kwam. Deze rode kleur staat voor hetgeen wat mij op de langere termijn energie kost, machtspelletjes en conflicten. Ik ben er nog niet achter waardoor het komt dat deze zo groot aanwezig is. In het gesprek met Elies werd duidelijk dat dit meerdere betekenissen kan hebben. Het kan duiden op ervaringen in het verleden of het is iets onbewust. Soms valt het kwartje later. Een aanvullende sessie met paardencoaching kan het onderliggende argument duidelijk maken. Hier zal ik me binnenkort ook eens aan wagen. Wie niet waagt, wie niet wint, nietwaar?

R.

Ben jij ook benieuwd welke kleur jou drijft?