Over Elies
Mijn naam is nu Elies Hoeksma, geboren als Elies de Vries. Ik droomde vroeger al van een boerderijtje met paarden…
Als klein meisje al wilde ik een paard hebben. Omdat mijn vader bang was voor paarden, duurde het lang voordat ik m’n zin kreeg. Uiteindelijk kreeg ik een pony. Een hele leuke pony waar ik ook mijn strubbelingen wel mee had….

Ondanks mijn liefde voor paarden en het buitenleven ben ik rechten gaan studeren. Ja, je moet toch aan je (financiële) toekomst denken, zei mijn omgeving. Eigenlijk wilde ik dierenarts worden, maar ik was geen kei in de exacte vakken. Dus dat was afgevallen.
Uiteindelijk ben ik voor mezelf begonnen als jurist in overheid en zaken. Stapje voor stapje werk ik toe naar mijn droom.
Alhoewel mijn droom…de werkelijkheid is veel mooier!

In 2011 stapte ik bij mijn man in het bedrijf. Dat ging hartstikke goed, totdat een jaar later – als gevolg van de crisis – het bedrijf failliet ging. Deurwaarders, dagvaardingen, rekeningen … We waren blij dat ik rechten had gestudeerd, dat kan ik je zeggen!
Het huis konden we gelukkig houden. Net als de paarden en pony’s die we inmiddels hadden.

Nu combineer ik mijn ervaring uit het werken bij overheidsdiensten met de wijsheid van de paarden.
Vlak voor ik instapte in ons bedrijf had ik al de opleiding paardencoaching gedaan. In eerste instantie gewoon voor mezelf. Omdat ik zo graag met paarden bezig was en ook meer over mezelf te weten wilde komen.
Na het faillissement ben ik (parttime) gaan werken als zelfstandig algemeen juridisch adviseur, onder meer voor de provincie Friesland en de gemeente Ameland.
Daarnaast begon ik met Equilogica, mijn bedrijf voor het coachen met paarden. Prachtig dat ik dat zo heb kunnen regelen! Want daardoor kan ik ruim baan geven aan mijn liefde voor paarden én het werken met mensen.

Omdat ik je wil laten weten dat je ook met kleine stappen heel ver kunt komen.
Jij hoeft natuurlijk niet eerst failliet te gaan zoals ik zei. Je hoeft echt niet je leven helemaal om te gooien.
Het kan genoeg zijn om bijvoorbeeld parttime te gaan werken zodat je tijd overhoudt voor zaken die je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je weet wat dat is.

Wat je ook plant en voorbereidt: niets is zeker.
Het kan zomaar heel anders gaan.
Daarom is het des te belangrijker dat je doet wat je het allerliefste wilt.
Daar help ik je graag bij!

Klantenervaringen