Review paardencoaching

Op de terugweg in de auto voelde ik mij energieker dan ik mij in een hele tijd had gevoeld. Ik had er weer zin in!

Onlangs heb ik een paardencoachsessie bij Elies gevolgd. Heel eerlijk… ik was eerst behoorlijk sceptisch over paardencoaching, ik zag om me heen paardencoaches waarvan ik vond dat ze of zelf een coach nodig hadden of zelf issues met hun paard hadden… dat klinkt heel erg, maar zo zag ik dat. Dus een coachsessie met Elies zag ik ook niet zo zitten. Helemaal niet eigenlijk.

Bedrijfscoaching
Maar… ik was positief verrast! Elies is helder en nuchter in haar uitleg en begeleiding, ze weet waar ze het over heeft en haar paard Ulkje bleek een uitstekend coachpaard te zijn. Ik kwam bij Elies voor bedrijfscoaching, ik had mijn bedrijf gestart met de beste intenties maar het bleef wat ‘hangen’, ik wist niet zo goed hoe dat kwam en maakte geen concrete stappen om (meer) klanten te krijgen. Terwijl wát ik doe echt mijn passie is dus daar lag het niet aan. Maar wat was het dan wel?

Meerdere inzichten
De paardencoachsessie heeft mij meerdere inzichten gegeven, waar ik al goed zat, bijvoorbeeld ik heb een gezonde rationele afstand tot mijn bedrijf en door die gezonde afstand kan ik dingen goed overzien. Dat was goed om te ervaren. Lastig was het om Ulkje mee te nemen op een pad wat ik wilde gaan lopen, zonder dat ik haar aan het halstertouw vasthad. Ze bleef staan, wat ik ook deed. Trekken, duwen, vragen, op mijn manier enthousiast maken… Ulkje verroerde zich niet of ging andersom staan of met moeite een paar pasjes voorwaarts en daarna stond ze weer stil. Maar ik wilde dat ze met mij mee ging! Uit eigen beweging, zonder dwang. Na een aantal vragen van Elies kwam ik erachter dat dit lag aan mijn intentie en overtuiging. Diep vanbinnen was er twijfel.. was ik wel goed genoeg, zou ze wel met mij mee willen, waarom zou ze dat überhaupt willen? Dat soort dingen. Nadat ik dat samen met Elies had aangepakt ging ik het nog een keer proberen. Diep ademhalen en daar ging ik en Ulkje ging met mij mee!!! Dat gaf een ontzettend goed gevoel. Bijzonder dat de oplossing eigenlijk vrij simpel was, maar alleen was ik daar nooit doorheen gekomen.

Ik had er weer zin in!
Op de terugweg in de auto voelde ik mij energieker dan ik mij in een hele tijd had gevoeld. Ik had er weer zin in! Dat gevoel is gebleven, na deze sessie heb ik écht stappen gemaakt waar ik én mijn klanten heel erg blij mee zijn!

Elies en Ulkje.. ontzettend bedankt voor jullie waardevolle lessen! Paardencoaching hoe het óók kan!

T.