Voel eens

Moeilijk hè?

Als hoogopgeleide vrouwen zijn we vooral geprogrammeerd om ons gezond verstand te gebruiken. Redeneren en kennis toepassen zijn voor ons een makkie.

Zelf heb ik aan de lijve ervaren wat er gebeurt als je alleen op verstand je ding doet. Tot mijn achtendertigste lukte dat. Maar ineens was dat voorbij. Ik kon mijn werk niet meer doen. Het plezier was weg, het gevoel dat ik bekwaam was ook. Ik snapte er niets van. Maar er viel ook niets te snappen. Het ging om mijn gevoel. “Het is je ding niet, je brengt zo niet wat ik wel graag wil zien”, kreeg ik te horen. Ik wilde er nog een weekje over nadenken om te beslissen of ik wilde stoppen met deze goed betaalde opdracht.

Maar na één nacht wist ik het al!

Mijn hele lijf gaf aan dat het beter was om te stoppen. Ik kon lichter ademhalen, mijn nekpijn was opeens over en ik kreeg weer zin om nieuwe dingen op te pakken.

Natuurlijk baalde ik ervan dat iemand anders de beslissing voor me nam, dat een ander wel zag wat ik uit alle macht negeerde. Maar het was MIJN KEUS om er wat mee te doen. Om niet bij de pakken neer te gaan zitten en mijn bedrijf een nieuwe boost te geven. Ik heb immers goud in handen.

Soms heb je gewoon even een ander nodig om je in te laten zien dat er meer mogelijk is. Maar altijd heb je de keus om er zelf mee toe doen wat het beste is voor jou! Wil jij ook wel eens weten wat er meer in je zit? Welke mogelijkheden er voor jou zijn? Maak dan een afspraak met me!

Plaats een reactie