9 redenen waarom een Management Drives profiel je meer inzicht in jezelf geeft

Er zijn verschillende instrumenten op de markt, waarmee je inzicht krijgt in je persoonlijkheid. Hiermee ontwikkel je jezelf of je team. Zo is er Insight Discovery, MBTI, DISC, BIG Five en Management Drives. Persoonlijk werk ik graag met Management Drives. Wil je weten waarom? Lees hieronder de negen redenen waarom je met een Management Drives profiel meer inzicht in jezelf krijgt.

  1. De Management Drives gaat uit van innerlijke drijfveren en niet van voorkeuren, wat je in andere persoonlijkheidstests vaak ziet. Deze drijfveren zijn bepalend voor iemands persoonlijkheid, gedrag en wereldbeeld. Dit geeft je heldere inzichten op veel verschillende fronten.
  2. Met de Management Drives kom je tot zelfinzicht en helpt je een ontwikkelrichting te bepalen. Je kan met verschillende onderwerpen aan de slag, zoals: leiderschap, teamontwikkeling, organisatieverandering, project start up, zelfsturende teams of fusies en cultuurverandering.
  3. De Management Drives meet en maakt inzichtelijk wat een team of een persoon motiveert/demotiveert en maakt het mogelijk om gedrag bespreekbaar te maken. Het Management Drives profiel kan bij Equilogica gekoppeld worden aan een paardencoachsessie, waardoor je nog meer inzicht krijgt in je eigen energievreters en energiegevers.
  4. Je krijgt inzicht waarom je met de ene persoon heel goed kan samenwerken en met de ander juist wat minder en je leert hoe je hiermee omgaat.
  5. Je bewustzijn over je persoonlijkheid wordt vergroot, waardoor je de vaardigheid leert om met je karakter om te gaan. Hierdoor ontwikkel je jezelf. Je krijgt handige tips van de coach en ook de app biedt mooie mogelijkheden om je persoonlijkheid te ontwikkelen.
  6. Je ontdekt welke delen van je persoonlijkheid jouw gedrag bepalen en wat daarvan de effecten zijn op jou en je omgeving.
  7. Door het teamprofiel wordt duidelijk wat de krachten en valkuilen zijn van een team, wat het team motiveert en juist demotiveert. Met dit inzicht is het mogelijk om de teamprestaties te verbeteren en de energie in een team te vergroten.
  8. De matrix van de Management Drives is uniek. In de matrix worden de zes drijfveren weergegeven, en maakt het mogelijk om de drijfveren, gedragingen, culturen en ontwikkelingen weer te geven en met elkaar te verbinden. Hiermee kom je tot mooie inzichten.
  9. De kleuren en toepassingen zijn gemakkelijk te onthouden, dit maakt het gebruik van Management Drives effectief en efficiënt.

Nieuwsgierig geworden? Vraag gerust om meer informatie.

Heb je vragen over een Management Drives profiel? Of wil je eens kennis maken. Vraag ons gerust! Je kunt ons bereiken via telefoon, app, mail en Skype. We helpen je graag!

Paarden doen je beter voelen

Je maakt zelf de keuze

Keuzes maken met paarden? Kan dat echt?

Onlangs kwam een man bij me met een prangende vraag. Het dilemma speelde zich af op het gebied van wonen en werken. “Waar wil ik gaan wonen? Blijf ik trouw aan mijn afkomst, of kies ik voor een nieuwe toekomst die in het noorden van het land ligt?”. Ik kon merken dat hij er al een tijdje mee worstelde en er niet goed uit kwam.

Ik vroeg de vraagsteller om twee pionnen neer te zetten in de bak. Een die symbool stond voor de provincie waar zijn roots lagen, en een voor het noorden, het nieuwe.

Binnen tien minuten werd hem alles duidelijk.

Daar waar zijn roots lagen, liet het paard hem buigen. Heel zachtjes legde het paard zijn neus in de nek van de cliënt. Ik vroeg hem de beweging gewoon te volgen. Het was duidelijk een buiging richting het verleden, zijn roots. Toen de cliënt naar de pion ging die stond voor de nieuwe plek voelde hij zich krachtig en energiek.

Deze sessie gaf de cliënt veel duidelijkheid. Hij kon het proces nu laten gaan en in de flow verder leven, zonder verder over dit diepe dilemma te blijven piekeren. Ongetwijfeld zijn er nog voldoende details uit te werken geweest. Hoewel ik de cliënt zelf niet meer gezien heb, weet ik wel dat hij inmiddels gevestigd is in Friesland op een plek die op het moment van de opstelling zelfs in zijn dromen nog niet bereikbaar was.

Ik zal niet zeggen dat een opstelling profetisch is. Wat ik inmiddels wel weet is dat een opstelling heel goed helpt om afgestemd te raken op diepere lagen in jezelf. Met deskundige begeleiding heeft zo’n opstelling veel effect.

Paarden leveren een hele waardevolle aanvulling, omdat zij van nature afgestemd zijn. Niet gehinderd door een brein dat continu doorwerkt. Een paard heeft het vermogen om die afstemming door te geven. Heel subtiel en voor de cliënt enorm verhelderend!

Speelt bij jou ook een dergelijk dilemma? Of heb jij last van die eeuwige strijd tussen je verstand en gevoel? Wil je meer weten? Mail me dan via elies@equilogica.nl of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Voel eens

Moeilijk hè?

Als hoogopgeleide vrouwen zijn we vooral geprogrammeerd om ons gezond verstand te gebruiken. Redeneren en kennis toepassen zijn voor ons een makkie.

Zelf heb ik aan de lijve ervaren wat er gebeurt als je alleen op verstand je ding doet. Tot mijn achtendertigste lukte dat. Maar ineens was dat voorbij. Ik kon mijn werk niet meer doen. Het plezier was weg, het gevoel dat ik bekwaam was ook. Ik snapte er niets van. Maar er viel ook niets te snappen. Het ging om mijn gevoel. “Het is je ding niet, je brengt zo niet wat ik wel graag wil zien”, kreeg ik te horen. Ik wilde er nog een weekje over nadenken om te beslissen of ik wilde stoppen met deze goed betaalde opdracht.

Maar na één nacht wist ik het al!

Mijn hele lijf gaf aan dat het beter was om te stoppen. Ik kon lichter ademhalen, mijn nekpijn was opeens over en ik kreeg weer zin om nieuwe dingen op te pakken.

Natuurlijk baalde ik ervan dat iemand anders de beslissing voor me nam, dat een ander wel zag wat ik uit alle macht negeerde. Maar het was MIJN KEUS om er wat mee te doen. Om niet bij de pakken neer te gaan zitten en mijn bedrijf een nieuwe boost te geven. Ik heb immers goud in handen.

Soms heb je gewoon even een ander nodig om je in te laten zien dat er meer mogelijk is. Maar altijd heb je de keus om er zelf mee toe doen wat het beste is voor jou! Wil jij ook wel eens weten wat er meer in je zit? Welke mogelijkheden er voor jou zijn? Maak dan een afspraak met me!