Management Drives

Zes stijlen van leiderschap vanuit zes drijfveren

Leiderschap en drijfveren zijn nauw met elkaar verbonden. De leiderschapsstijl toont de kracht van je drijfveren wanneer je deze ten volle benut. Leiderschap tonen is daarmee voor iedereen de manier om alles uit zichzelf, een situatie en anderen te halen en is niet alleen voorbehouden aan leidinggevenden. Management Drives versterkt jouw eigen leiderschap.

Management Drives begeleidt al ruim 15 jaar medewerkers (in elke functie), professionals, Raden van Bestuur, Raden van Toezicht, directies, management teams en (top)sporters op het gebied van leiderschap en drijfveren. Meer dan 250.000 mensen zijn effectiever geworden door de inzichten en handvatten van hun individuele profiel. Klanten zijn loyaal, omdat de doelstellingen van de organisatie als geheel eerder worden bereikt en mensen zich beter kunnen ontplooien.

Management Drive Consultant

In 2019 heb ik mijn certificaat behaald als Management Drive Consultant. Ik heb geleerd om individuen verder te helpen in hun ontwikkeling naar leiderschap.

Management Drives geeft je inzicht in je drijfveren. Drijfveren bepalen het waarnemen, denken en doen én bepalen jouw intrinsieke motivatie. Een drijfveer bepaalt waarom je iets doet of laat, stuurt het gedrag en het gevoel.

Kennis van drijfveren is essentieel voor:
– Versterken van het eigen leiderschap
– Effectiviteit in samenwerking
– Omgaan met spanningen en werkdruk
– Potentiële krachten en valkuilen
– Sturen van een organisatie en teams
– Stellen van uitdagende doelen
– Balans in het werk
– Plezier en prestaties in het werk

Bij mij kun je terecht voor een Management Drive Profiel. In dit individuele profiel krijg je inzicht in je drijfveren, je energiebalans en je gedrag onder druk. Naast het Management Drive Profiel ontvang je met een persoonlijk gesprek handvaten om je te helpen in de ontwikkeling naar leiderschap. Ik ben benieuwd, wat beweegt jou? En welke kleur drijft jou?

Goed leiderschap haalt het beste uit mensen en hun omgeving.

Management Drives laat je zien dat organisaties en mensen leidende denkpatronen en gewoontes hebben. Deze denkpatronen komen voort uit drijfveren, waarbij elke drijfveer wordt weergegeven door een kleur. Dit inzicht biedt nieuwe verrassende invalshoeken. Drijfveren voorspellen in hoge mate hoe je je gedraagt en hoe jouw team en organisatie functioneren.

Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap begint bij de drijfveren

Hoe werkt Management Drives?
Het model werkt met zes drijfveren die zowel in volgorde als in sterkte kunnen verschillen. Ook worden er positieve en negatieve effecten van drijfveren onderscheiden. Naar aanleiding van een vragenlijst wordt een overzichtelijk profiel gepresenteerd van de drijfveren, de basis waarvan je heel snel conclusies kunt trekken. Je ontdekt de potentiële krachten en valkuilen en leert wat je kan doen om je leiderschap verder te versterken.

Visionair – GEELWil analyseren, begrijpen en doorgronden
People Manager – GROENStelt mensen en sociale banden voorop
Ondernemer – ORANJEWil vooruitgang, resultaten en prestaties laten zien
Bestuurder – BLAUWWil zekerheid en duidelijkheid creëren
Autoriteit – ROODStaat voor durf, tempo en kracht
Nestor – PAARSStelt zich dienstbaar op en creëert binding en veiligheid

Management Drives in een team

Door elkaars krachten te kennen, kun je samen groeien.

De Management Drives software meet en maakt inzichtelijk wat een team of een persoon motiveert. De software van Management Drives biedt daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team en ieder individu.

De zekerheden van Equilogica

  • Binnen een uur je profiel in de mailbox
  • Altijd beschikbaar via de app
  • Inzicht in je drijfveren
  • Prijs inclusief vragen
  • Tips voor verbetering leiderschap
  • Altijd een follow up
  • Wereldwijd bekend 
  • Annuleren altijd mogelijk