Over Elies

Waarom je bij mij leert te doen wat je het allerliefste doet.

Elies Hoeksma

Ik had alles goed voor elkaar. Ik woonde op een prachtig boerderijtje. Iets wat ik altijd al gewild had. Vroeger droomde ik al van een boerderij met paarden. En ik had het allemaal. De paarden aan huis en een mooie functie als zelfstandig jurist in overheid en zaken.

Ik volgde de opleiding paardencoaching. In eerste instantie gewoon voor mezelf, omdat ik zo graag met paarden bezig was en ook meer over mezelf te weten wilde komen. Kort daarna stapte ik bij mijn man in het bedrijf. Dat ging hartstikke goed, totdat een jaar later – als gevolg van de crisis – het bedrijf failliet ging. Deurwaarders, dagvaardingen, rekeningen… Alle financiële papieren vlogen ons om de oren. We waren blij dat ik rechten gestudeerd had, dat kan ik je zeggen! Ik was ontzettend bang dat we ons huis en de paarden kwijt gingen raken. Gelukkig is ons dat bespaard gebleven.

Na het faillissement ben ik (parttime) gaan werken als juridisch adviseur. Onder meer voor de provincie Friesland en de gemeente Ameland. Daarnaast begon ik met Equilogica, mijn bedrijf voor het coachen met paarden. Prachtig dat ik dat zo heb kunnen regelen! Want dit gaf me de kans om mijn liefde voor paarden én het werken met mensen te combineren. Later ben ik mijn kennis gaan uitbreiden. Ik volgde de opleiding tot Management Drives Consultant, een geweldige aanvulling op de paardencoaching. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling naar leiderschap.

Ik wil je laten weten dat je met kleine stappen heel ver kunt komen. Je hoeft natuurlijk niet eerst failliet te gaan. Je hoeft echt niet je leven helemaal om te gooien. Het kan genoeg zijn om bijvoorbeeld parttime te gaan werken, zodat je tijd overhoudt voor zaken die je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je weet wat dat is.

Wat je ook plant en voorbereidt: níets is zeker.
Het kan zomaar allemaal anders gaan.
Daarom is het des te belangrijker dat je doet wat je het allerliefste wilt. En daar help ik je graag bij!